SCM music player

27. listopadu 2015

Čarověník | Recenze

Název: Čarověník
Originál: (česká kniha)
Autor: Marie Rejfová
Počet stran: 288
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Když se Štěpán rozhodne vyrazit si do lesa naroubovat zvláštní rostlinu jménem čarověník, nemá ani tušení, že taková drobná věc změní jeho dosud zcela obyčejný život téměř od základů. Ať už se to týká tajemných zlých sil probouzejících se v místních lesích po čarověnících doslova prahnoucích, nebo Jindřišky, která se mu náhodou připlete do cesty a hned tak se z ní nevyplete.




18. listopadu 2015

Doctor Who: Závoj smutku | Recenze

Název: Doctor Who: Závoj smutku
Originál: Doctor Who: The Shroud of Sorrow
Autor: Tommy Donbavand
Počet stran: 252
Nakladatelství: Jota
Vydání: první

Píše se rok 1963, právě byl spáchán atentát na amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a téměř celý svět truchlí. Aby toho nebylo málo, lidé začínají vídat přízraky svých zesnulých příbuzných a přátel, které jim vyčítají svou smrt.
Tohle vypadá na případ pro blázna s modrou budkou, Doktora, a jeho společnici Claru!
(Omlouvám se, vážně nemám sílu psát nějaké delší úvody do děje)







9. listopadu 2015

Random recommendations #1: Carmilla



Tímto vám představuji nejnovější typ článku, které se na tomto blogu občas objeví. Jsou jím Random recommendations, tedy Náhodná doporučení (v angličtině to zní prostě líp!). Jeho hlavní náplní bude utišit mou nenaplněnou touhu neustále někoho nabádat, co by si měl přečíst, nebo na co by se měl podívat. Bohužel ne všechny moje kamarády zajímají knihy či seriály a ta druhá část je příliš zaměstnána věcmi, které jsem jim doporučila, než aby se zabývali mými nejnovějšími obsesemi. Počet mých kamarádů navíc není příliš velký, takže nutkání někomu sdělovat, jaké úžasné knihy/seriály/filmy/whatever jsem právě objevila musím držet v sobě. Což často vede až k samomluvě, v lepším případě ke kočkomluvě. A jelikož nechci skončit oblečená ve slušivé svěrací kazajce v pohodlné vypolstrované místnosti, rozhodla jsem se z toho vypsat.
Nebude se jednat pouze o knihy a seriály, ale hodlám doporučovat opravdu náhodné věci, které mě momentálně zaujaly (takže čekejte podivnosti typu můj oblíbený druh čaje, nejnovější způsob, jak si oblékat ponožky...).

8. listopadu 2015

Já nejsem neviditelná | Recenze

Ano, piju čaj z půllitrového krýglu od Kofoly, hrnky jsou
na mě prostě moc malé! :D
Název: Já nejsem neviditelná
Originál: She Is Not Invisible
Autor: Marcus Sedgwick
Počet stran: 320
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Když vše nasvědčuje tomu, že s milovaným otcem Laureth se něco stalo, dívka neváhá ani vteřinu a vydává se do New Yorku jej hledat. Od té doby, co se Lauretin otec rozhodl napsat knihu o záhadném jevu zvaném koincidence to s ním totiž jde z kopce. Někdy se zdá, že je různými shodami náhod přímo posedlý.
Najít otce uprostřed velkoměsta se však lehčeji řekne, než udělá. protože Laureth od narození nevidí a cestovat přes půl Zeměkoule pouze ve společnosti svého malého brášky a jeho plyšového krkavce nebude žádný med.




1. listopadu 2015

Analfabetka, která uměla počítat | Recenze

Název: Analfabetka, která uměla počítat

Originál: Analfabeten som kunde räkna

Autor: Jonas Jonasson
Počet stran: 414
Nakladatelství: Panteon
Vydání: první

Nombeko Mayeki je vysoce inteligentní mladá dívka, její barva kůže je ale tmavá, což není v šedesátých letech v Jihoafrické republice příliš vítaná skutečnost. Předpokládá se, že bude do konce života vynášet latríny na předměstí Johannesburgu. Život to nebude nijak dlouhý, s nejvyšší pravděpodobností skoná někde v příkopě s nožem v krku, nebo zemře na předávkování drogami.
Nombeko se s takovým osudem smířit v žádném případě nehodlá a vydává se na cestu do knihovny v Pretorii. Následuje shoda spousty šťastných i nešťastných náhod a ačkoliv Nombeko dovede skvěle počítat, rozhodně nikdy nepočítala s tím, že jednou bude sedět v jednom autě se švédským králem, premiérem a atomovou bombou o třech megatunách.