SCM music player

28. ledna 2016

Něco o mém hudebním (ne)vkusu




Hudba je v dnešní době nedílnou součástí každého z nás. Dokáže povzbudit a pozvednout náladu i v to nejsychravější pondělní ráno, zdánlivě nekonečné cesty autem jsou se sluchátky hned o něco veselejší, jakákoli sportovní aktivita je bez energické hudby prakticky nepředstavitelná a s uklidňujícím soundtrackem z vašeho oblíbeného filmu se ta matika hned šrotí lépe.
Hudebních žánrů existuje nepřeberné množství, u většiny ani nevíte, co si pod tím názvem máte představit. Každý si tu může najít to svoje. A protože si myslím, že pokud nezjistíte, jaký má člověk hudební vkus, nikdy ho pořádně nepoznáte, rozhodla jsem se vám přiblížit, které písničky mi zpříjemňují špatné dny, díky kterým se mnou musíte chvíli třepat, než vás začnu vnímat a které vyřvávám po domě, když nikdo neposlouchá.


27. ledna 2016

Příchod tmy | Recenze

Název: Příchod tmy
Originál: Stalking Darkness
Autor: Lynn Flewelling
Díl: 2/7
Počet stran: 416
Nakladatelství: Fantom Print
Vydání: druhé

Život našich dvou Pozorovatelů se po dramatických událostech na hradě lady Kassarie se vrátil do starých kolejí. Seregil už Aleka naučil snad vše, co mohl, a oba se teď naplno věnují zlodějíčkovským povinnostem Kočky z Rhíminee, občas zaskočí na šlechtický banket do ulice Kol.
Válka Skaly s Plenimarem se však kvapem blíží a Plenimarský lord Mardus začíná uskutečňovat své nekalé plány na porážku svých protivníků, k jejichž dokončení bude třeba pár starobylých artefaktů, jeden mocný bůh a hromada lidských obětí...



22. ledna 2016

Sněží, sněží... | Recenze

Název: Sněží, sněží...
Originál: Let it snow
Autor: John Green, Maureen Johnsonová, Lauren Myracleová
Počet stran: 264
Nakladatelství: Yoli
Vydání: první

Taková pořádná sněhová vánice může mít na svědomí mnoho škody. Tím spíš, když je nejhorší za posledních padesát let.
V městečku Gracetown se však tato vánoční noc stane pro několik lidí okamžikem lásky. Ať už dlouholetých kamarádů, dvou lidí, kteří se potkali úplnou náhodou, ale také dojde na usmiřování.
Jedno je však jisté. Na konci každé povídky nás čeká polibek.



20. ledna 2016

Anime recenze | Noragami

Zdroj
Název: Noragami
Název ve znacích: ノラガミ
Rok vydání: 2014
Počet epizod: 12 + OVA
Děj: Na hranici mezi touto sférou a další žije osm milionů bohů, mrtvé duše, které bohům slouží a další rozmanití duchové, jenž pomáhají a pletou se do záležitostí lidí. Yato je malý bůh, který touží po uznání a byť i jen po jediné svatyni. Za účelem vybudování vlastní svatyně načmárá své číslo na zeď veřejných záchodků, kde píše, že lidem pomůže za výměnu 5 yenů a stává se z něj samozvaný „doručovací bůh“. Hiyori, dcera vážené rodiny, je téměř usmrcena při dopravní nehodě, jen aby zachránila Yata. To způsobí, že se její duše snadno dokáže oddělit od jejího těla. A tak společně začnou spolupracovat. Později se Yato také setká s duší mrtvého chlapce Yukineho, který se stane jeho „boží zbraní“. Všichni tři společně bojují proti neklidným duším (ayakashi), jež přináší lidem různé potíže a problém. Postupem času se také odhaluje tajemná minulost Yata. 
(Zdroj: Anime Akihabara)

Opening: 

14. ledna 2016

Zápisky z bunkru | Recenze

Název: Zápisky z bunkru
Originál: The Bunker Diary
Autor: Kevin Brooks
Počet stran: 224
Nakladatelství: Argo
Vydání: první

Když je mladý bezdomovec Linus unesen neznámým mužem a uvězněn v podzemním vězení, netuší, jaké nepředstavitelné hrůzy ho čekají. Postupně k němu přibude devítiletá dívka, nafoukaná realitní makléřka, neméně nafoukaný kravaťák, nebezpečně vyhlížející kriminálník a smrtelně nemocný filozof coby jeho spoluvězni. Přestože je navzájem vůbec nic nespojuje, budou muset společně čelit nástrahám, které si na ně jejich únosce, jehož identita stále zůstává skryta, nachystal. Na útěk není žádná sebemenší šance.




12. ledna 2016

Stoletý Stařík, který vylezl z okna a zmizel | Recenze

Název: Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Originál: Hundraäringen som klev ut genom fönstret och försvan
Autor: Jonas Jonasson
Počet stran: 400
Nakladatelství: Panteon
Vydání: první

Alan Karlsson není obyčejný obyvatel domova důchodců. Za svůj život toho zažil více než většina staříků a stařenek dohromady. Setkal se s významnými světovými vůdci 20. století od amerického prezidenta Trumana po Stalina, pěšky překonal Himaláje, omylem vynalezl atomovou bombu a je toho mnohem víc. Proto je stařík životem důchodce poněkud znuděný a v den svých stých narozenin vylézá oknem ven, podupe macešky a vydává se na další neuvěřitelné dobrodružství, které zanedlouho otřese celým Švédskem.

10. ledna 2016

The Courtship Book Tag


Opět mě přepadla chuť vyplnit si tag. Nemusela jsem pátrat dlouho, na blogu Rainbow Bookshelf zrovna jeden přibyl. Jedná se o Courtship Book Tag, v němž vám trochu přiblížím některé své knižní lásky.

8. ledna 2016

Smrtná zima | Recenze

Alternativní využití kočky, část první:
Stojánek na knihy
Název: Smrtná zima
Originál: Winterkill
Autor: Kate A. Boormanová
Počet stran: 366
Díl: 1/3
Nakladatelství: Host
Vydání: první

Patnáctiletá Emmeline žije celý svůj život v jedné z vesnic obklopených lesem, kde se její předkové v minulosti usadili. Ostatní komunity však byly před několika generacemi vyvražděny malmaci, záhadnými nestvůrami ukrývajícími se v temnotách hvozdu. Kvůli tomu je celá vesnice obehnána vysokými zdmi a vládnou zde velmi přísná pravidla. Jakmile je někdo poruší, je okamžitě krutě potrestán. Jeho rodina také nezůstane nezasažená.
Právě takový osud potkal Emmeline, jejíž babička se odvážila vejít do lesů. Dívku a jejího otce všichni vesničané odsuzují a bojí se, že jsou také vzpurní jako jejich bláznivá příbuzná. Emmeline se všemožně snaží dokázat, že tomu tak není. Nebo snad je? Začínají se jí totiž zdát podivné sny a stromy ji šepotem lákají do své náruče. A Emmeline neodolá...


5. ledna 2016

Ostrov lhářů | Recenze

!Varování! Jestli jste se k této knize ještě nedostali, raději si ji jděte rychle přečíst a nenechejte si touto recenzí kazit překvapení. 


Název: Ostrov lhářů
Originál: We Were Liars
Autor: E. Lockhartová
Počet stran: 264
Nakladatelství: Host
Vydání: první

Cadence je členkou dokonalé rodiny Sinclairových. Sinclairovi mají světlé vlasy, zářivé úsměvy a hromadu peněz. Jenže úplně bezchybný není nikdo a tady to platí dvojnásob.
Každé prázdiny jezdí Cady se svým bratrancem Johnym, sestřenicí Mirren a kamarádem Gatem na soukromý ostrov jejích prarodičů. V létě patnáct se však stane nehoda a Cadence v šoku zapomene vše, co se tehdy stalo. V sedmnácti letech se na Beechwood opět vrací a snaží se  své amnézie zbavit. Postupně vyvrací všechny lži, jež jí o onom létě napovídali. Nebylo ale nakonec lepší, když pravdu neznala?

1. ledna 2016

Knižní výzva na rok 2016


Poprvé v životě se zapojuji do knižní výzvy na rok 2016!  Pořádá ji blog Svět nadpřirozena. Jsem na sebe pyšná a to jsem ještě nic nepřečetla.