SCM music player

29. března 2016

Dítě proroctví | Recenze

Zapomněla jsem knihu vyfotit, takže
jsem chtě nechtě musela přidat obrázek
z netu :/
Název: Dítě proroctví
Originál: The Bone Doll's Twin
Autor: Lynn Flewelling
Díl: 1/3
Počet stran: 496
Nakladatelství: Fantom Print
Vydání: první

Skala byla vždy známá pro své odvážné královny, ochotné pro svůj lid obětovat téměř cokoli. Jenže poté, co se vlády ujme vládkyně s psychickou nemocí a vražednými sklony, lidé přestávají věřit ve slova dávného proroctví, které říká, že jestli bude na trůně sedět žena, království se povede dobře. Po smrti šílené královny se tedy moci chopí král Erius a pro jistotu nechává všechny potenciální dědičky, krom své milované sestry, usmrtit. Proroctví se však začíná naplňovat, šíří se chudoba, nemoci a sucha, a také nepřátelský Plenimar si na svého oslabeného souseda začíná brousit zuby.
Objevuje se ale další věštba, předpovídající příchod nové královny spolu s lepšími časy, o níž ví jen několik málo čarodějů. Ti se rozhodnou dívku, novorozenou dceru sestry krále, chránit i za cenu života jejího dvojčete. Pomocí kouzel dítě skryjí do těla chlapce a o své pravé totožnosti neví ono samo.


23. března 2016

100 otázek, na které se nikdo neptá TAG


Zase mě napadlo rozvířit mé blogové stojaté vody nějakým zajímavým tagem. Na tento jsem narazila na blogu Svet kníh a dal mi opravdu zabrat, tak to koukejte ocenit. Nebude to až tak knižní záležitost, spíš se dozvíte pár naprosto neužitečných informací o osobě, která vlastní tuhle internetovou oázu klidu a divných keců. Hezky se bavte! Nebo bych spíš měla popřát dobrou noc...

20. března 2016

Fangirl | Recenze

Název: Fangirl
Originál: Fangirl
Autor: Rainbow Rowell
Počet stran: 456
Nakladatelství: Yoli
Vydání: první

Vzhledově jsou Cath a Wren, jako ostatně každá dvojčata, téměř k nerozeznání, jejich povahy se však od sebe nemohou lišit víc. Wren svůj čas nejraději tráví na večírcích s hromadou přátel, zatímco Cath je věčně zalezlá ve svém pokoji a píše fanfikce o jejím oblíbeném knižním hrdinovi - Simonu Snowovi, jež brzy získávají mezi fanoušky obrovskou popularitu. Přesto všechy tyto rozdíly spolu sestry skvěle vycházejí, sdílejí spolu radosti ze života, ale také starosti o otce.
Přichází ale čas odejít na vysokou a Cath s hrůzou zjišťuje, že Wren tentokrát nehodlá být její spolubydlící. Cath, která se kontaktu s cizími lidmi obloukem vyhýbá, teď stojí před velkým problémem, zahrnujícím boj se sociální fóbií, děsivými spolubydlícími či vysokoškolskými profesory.


15. března 2016

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru | Recenze

Název: Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru
Originál: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
Autor: Benjamin Alire Sáenz
Počet stran: 368
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Než patnáctiletý Aristoteles potkal Danteho, byl jeho život, až na pár výjimek, jen něčím, na co mohl nadávat a být na to neustále nazlobený. Teprve když mu neznámý kluk na koupališti nabídne, že ho naučí plavat, dostane jeho svět trochu barvy. S Dantem, jenž svým nevinným úsměvem dokáže zlepšit den mnoha lidem, se vše  náhle zdá o mnoho snesitelnější.





7. března 2016

Skleněný trůn | Recenze

Název: Skleněný trůn
Originál: Throne of Glass
Autor: Sarah J. Maas
Díl: 1/6
Počet stran: 392
Nakladatelství: CooBoo
Vydání: první

Celaeně Sardothien je teprve osmnáct, už si však oprávněně vysloužila titul nejobávanějšího nájemného vraha v celé zemi. Někdo ji však zradil a vražedkyně byla chycena.  Jako trest za ukončení desítek či dokonce stovek lidských životů je nucena zbytek života strávit v pracovním táboře Endovier, známého svými nelidskými podmínkami. Dlouhý zbytek života to tedy rozhodně nebude.
Sám korunní princ Dorian však zpola zlomené dívce nabídne svobodu výměnou za to, že se po určitou dobu stane bojovnicí jeho otce a bude jej nenápadně zbavovat všech. kdo se mu znelíbí. Než se tak ale stane, bude muset zvítězit v klání, jehož se účastní jen ti nejlepší ze zabijáků. Jestliže ji vyřadí, čeká ji návrat zpět do nenáviděného vězení.  Jenže její soupeři začínají záhadně umírat nejen během úkolů, které pro ně král připravil. Celaena si brzy uvědomí, že je to dílem něčeho mnohem děsivějšího a nebezpečnějšího, než je obyčejný vrah.

3. března 2016

Zrádcův měsíc | Recenze

Název: Zrádcův měsíc
Originál: Traitor's Moon
Autor: Lynn Flewelling
Díl: 3/7
Počet stran: 431
Nakladatelství: Fantom Print
Vydání: druhé

Válka s Plenimarem je v plném proudu a díky značnému oslabení Třetí Orësky to vypadá, že Skalany čeká drtivá porážka. Umírající královna Idrilain se proto rozhodne navzdory nesouhlasu dědičky trůnu vyslat svou nejmladší dceru Kliu na mírovou misi do Aurënenu a znovu obnovit jeho dávné spojenectví se Skalou. Mladá princezna však potřebuje do neznámé země zkušený doprovod. A kdo jiný by se pro tuto nelehkou úlohu hodil víc než Seregil, který se v Aurënenu narodil?
Společně s Alekem, Bekou a Therem se tedy vydávají na nebezpečnou cestu do Seregilovy vlasti, z níž byl před lety vypovězen a kde bude muset čelit jak nedůvěře a intrikám, tak bolestivým vzpomínkám.