SCM music player

14. prosince 2016

Magnus Chase and the Hammer of Thor | Recenze

Název: Magnus Chase and the Hammer of Thor
Autor: Rick Riordan
Díl: 2/?
Počet stran: 472
Nakladatelství: Puffin Books
Vydání: první

Poté, co úspěšně oddálili konec světa Ragnarok, byli Magnus a jeho přátelé přesvědčeni, že se jejich životy vrátí do jakž takž normálních kolejí a vikinští bohové je nechají na pokoji. Jenže co se nestalo. Pověstné kladivo boha Thora se zase ztratilo, což by nebylo tak neobvyklé, kdyby nepadlo do rukou jeho nepřátel. Invaze obrů do Midgardu, světa obyčejných lidí, je na spadnutí a s ní samozřejmě  Ragnarok.
Jedinou osobou, která může kladivo získat zpátky je však úlisný bůh Loki, jehož plány a manipulace nikdy nepřinášejí nic dobrého a prospěch z nich má jedině on sám.



8. prosince 2016

Marťan | Recenze

Název: Marťan
Originál: The Martian
Autor: Andy Weir
Počet stran: 408
Nakladatelství: Knižní klub
Vydání: první

Mark Watney je momentálně bezpochyby tím nejslavnějším člověkem na Zemi. Jeho problémem je ovšem to, že se na Zemi vlastně vůbec nenachází. Mark byl totiž součástí jedné z misí na Mars, která však musela být kvůli nepříznivému marsovskému počasí zanedlouho ukončena. Během přesunu posádky za do modulu, jež je měl dostat zpět do vesmírné lodi, byl ale Mark smeten uvolněnou anténou a ztratil se v bouři. Členové posádky neměli jinou možnost, než jej prohlásit za mrtvého a dokončit misi. Jenže Mark přežil.